Gå til indhold

The Trade Council

The Trade Council tilbyder små og store danske virksomheder hjælp til at starte eksport og udvide markedsaktiviteter til nye markeder. The Trade Council bistår gennem rådgivning, skræddersyede forløb og tilskudsprogrammer til sektorspecialiseret assistance.

The Trade Council er repræsenteret i Letland ved Den Danske Ambassade i Riga, hvorfra Estland også dækkes. I handelsafdelingen arbejdes der hver dag for at fremme dansk eksport og styrke danske virksomheders position på det baltiske marked.

Letland som nærmarked  

Danmark har et rigtigt godt ry i Letland – og i Baltikum generelt. Som et af de første lande til at anerkende Letland, har Danmark haft et langt og stærkt engagement i Letland. Danske virksomheders engagement i Letland har i de sidste mange år været støt stigende. Letland er et attraktivt sted for danske virksomheder med let adgang til billige råmaterialer, samt fortsat relativt lave produktionsomkostninger. Letland har også en praktisk placering tæt på Danmark og i midten af de tre baltiske lande, hvor Riga, som den største by, også har den dominerende lufthavn i Baltikum med direkte flyforbindelser fra både København, Aarhus og Billund. Desuden finder man i Letland højtuddannet arbejdskraft, hvor størstedelen af især den yngre del af befolkningen kan tale engelsk, og selvom der er kulturelle forskelle mellem Danmark og Letland, er de ikke overvældende. Dette gør Letland til et let land at drive forretning i for danske virksomheder.