Gå til indhold

Logistiske muligheder

På grund af Letlands strategiske placering i Baltikum, er logistiksektoren en af de vigtigste sektorer i landet. Som følge af de seneste geopolitiske ændringer har logistiksektoren fokus på nye samarbejdspartnere.

Den lettiske regering har udpeget udviklingen af et effektivt, sikkert, multimodalt og konkurrencedygtigt transportsystem som en prioritet. Målet for en bæredygtig udvikling af Letlands transportsystem er at integrere Letlands infrastruktur fuldt ud i det transeuropæiske, multimodale transportsystem.

Letland har tre store isfrie havne: Riga, Liepaja og Ventspils. Hver af dem arbejder aktivt på at udvide, forbedre services samt tilbyde støtte til potentielle investorer. Potentialet ligger især i udviklingen af forskellige godsterminaler i de nævnte havne.

Letland deltager også i Rail Baltica-projektet, et infrastrukturprojekt til 5,8 milliarder euro, der vil forbinde Estland, Letland, Litauen og Polen – med en mulig fremtidig forbindelse til Finland – gennem et europæisk normalsporet jernbanesystem. Projektet vil skabe adskillige indkøbsmuligheder for danske virksomheder, særligt inden for infrastrukturdesign, bygge- og anlægsservices og jernbaneudstyr.

Der er mange muligheder i Letland på grund af landets havne samt dets høje konkurrenceevne på arbejdsmarkedet. Udover jernbaner og havne har Letland også fokus på godstransport samt lufttransport for både passagerer og fragt. Rigas lufthavn er allerede den førende lufthavnshub i Baltikum og er ved at blive yderligere udvidet som del af RIX Airport City-projektet, som stadig søger investorer og udviklere med henblik på yderligere udvikling og implementering.

The Trade Council tilbyder rådgivning til danske virksomheder, der søger at diversificere deres logistik og udforske mulighederne i Letland.  

Would you like to know more?

Please contact:

Commercial Advisor: Inese Leja-Raphael

E-mail: [email protected]

Phone: +371 67223212

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/inese-leja-raphael-0656b1b