Gå til indhold

Energiomstilling

Danmark og Letland har i mange år haft et godt samarbejde inden for flere områder af energisektoren. Dette samarbejde forventes kun at vokse i de kommende år, da Letland ønsker mere vedvarende energi i energiforsyningen, hvilket skaber gode muligheder for, at danske virksomheder kan hjælpe Letland med energiomstillingen.

En stor del af Letlands varme og elektricitet kommer stadig fra importeret naturgas. Den lettiske regering er derfor interesseret i at diversificere energiforsyningen og udvikle flere lokale ressourcer for at mindske landets afhængighed af udenlandske energikilder. For at opnå dette har regeringen fokus på vind- og solenergi. Mange strækninger af Østersøkystens vindforhold egner sig til vindmølleparker. 

For at udnytte potentialet i havvindmøller er Letland nødt til at investere store mængder af tid, energi og kapital i sin forsyningskæde. Lettiske virksomheder er ivrige efter at forstå og drage fordel af denne mulighed, og de søger partnerskaber, der kan hjælpe dem med at gøre det. Da Danmark er et af de førende lande inden for havvind, er danske kompetencer og erfaring med vindmølleprojekter meget efterspurgte. For at understøtte de danske muligheder for eksport til markedet er The Trade Council i Letland i løbende dialog med de lettiske myndigheder om både on- og offshore vind, bl.a. for at fremhæve danske kompetencer og promovere danske løsninger. The Trade Council i Letland har derfor et veletableret netværk af interessenter i vindindustrien og kan være med til at facilitere kontakter og sætte danske virksomheder i en god position i forhold til at gribe eksportmulighederne. 

Der er også et øget fokus på grønne løsninger og teknologiske forbedringer i den lettiske fjernvarmesektor, hvor fokusområder er udbygning af infrastruktur, tilslutning af decentrale kunder, bæredygtige energiressourcer og teknologier, digitalisering, synergi med industrier og varmelagring, hvor alle områder skaber gode muligheder for danske eksportører og konsulenter inden for fjernvarmesektoren. 

 

 

Would you like to know more?

Please contact:

Commercial Advisor: Inese Leja-Raphael

E-mail: [email protected]

Phone: +371 67223212

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/inese-leja-raphael-0656b1b