Gå til indhold
Letland

Dansk virksomhed kører på skinner i Letland

The Trade Council har formået at få WILLBRANDT Gummiteknik A/S involveret i flere store jernbaneprojekter i Letland. For nylig vandt den danske virksomhed udbuddet om projekteringsarbejde på nye remiser for det førende passager-togselskab i Letland. 

WILLBRANDT Gummiteknik A/S producerer og markedsfører gummi- og stålkompensatorer til et bredt spekter af forskellige industrier. Virksomheden er specialister inden for reservedele til togindustrien – og favner nu også et komplet sortiment af værkstedsudstyr. Fornyligt vandt den danske virksomhed udbuddet om projekterings-arbejde på nye remiser for det førende passager-togselskab i Letland. 

Virksomheden, der har hovedkontor i Haslev syd for København, bygger på mere end 125 års erfaring og viden. På tværs af deres internationale organisation har de et tæt samarbejde med store produktions- og ingeniørafdelinger, der gør dem i stand til at specialdesigne løsninger. 

The trade council åbnede døre

De seneste år har firmaet ønsket at udvikle nye eksportmarkeder, samt etablere gode relationer til nye samarbejdspartnere.

De kontakte derfor The Trade Council på den danske ambassade i Letland tilbage i 2021. Sammen med ambassadens handelsrådgiver gennemgik virksomheden et rådgivningsforløb, som i første omgang gik ud på at identificere nye eller allerede kendte togdepotoperatører, værkstedsejere og potentielle udviklere af nybyggede og eksisterende værksteder, samt eksekvere en analyse af markedspotentialet i forhold til opgradering af tog- og sporvognsværksteder i Letland.

Her blev relevante offentlige transportmyndigheder kontaktet, og indkøbsprocessen for sporvogne i de tre lettiske byer Liepaja, Daugavpils og Riga blev undersøgt. Efterfølgende tog The Trade Council den indledende drøftelse med udvalgte emner og satte møder op mellem Willbrandt og handelsparterne. Willbrandts Area Manager for Nordics and Baltics, Danny Grønbech, er ikke i tvivl om at Willbrandt har draget gavn af samarbejdet med The Trade Council i Letland:

quote ikon

Vi har fået meget ud af vores samarbejde med The Trade Council, fordi Inese (Handelsrådgiver i The Trade Council i Letland) har åbnet mange døre for os, og nogle gange er det nemmere, hvis du har en guide på stedet.

Jeg rejser meget til Letland og mødes med Inese. Så kan vi først besøge kunderne sammen og så gør jeg det selv, efterhånden som vi lærer dem at kende. Så det har været meget nyttigt at arbejde med ambassaden i Letland.

Danny Grønbech, Area Manager Nordics and Baltics, Willbrandt Gummiteknik A/S

En hurtigt og effektiv proces

Willbrandt har været positivt overrasket over hvor åbne letter er ift. at samarbejde med nye udenlandske virksomheder. Grønbech opfordrer derfor også andre danske virksomheder til at benytte The Trade Councils hjælp, hvis man overvejer at komme ind på det lettiske marked:
quote ikon

Jeg anbefaler at arbejde sammen med The Trade Council, fordi den bedste måde at trænge ind på et nyt marked er at være sammen med mennesker, der har viden om de lokale virksomheder, og kender mentaliteten hos de lokale operatører.

Vi er blevet hjulpet meget, for at få de rigtige kontakter på denne måde, og vedrørende oversættelse og indkøbsdokumenter har ambassaden hjulpet os med alt, hvad vi havde brug for. Så det er en hurtig og meget effektiv proces.

Danny Grønbech, Area Manager Nordis and Baltics Willbrandt Gummiteknik A/S

Hør AREA MANAGER DANNY GRØNBECH FORTÆLLE MERE OM SAMARBEJDET her

Play video

Vil du vide mere om dine muligheder i Letland?

Letland rummer mange muligheder for danske virksomheder, men det kan være svært at komme ud af startblokken. The Trade Council i Letland står klar til at fremme din virksomheds muligheder på det lettiske marked gennem vores veletablerede netværk og erfaring inden for diverse sektorer.
Loading...