Gå til indhold

Gebyrregler og gebyrer

Hvad koster det at få hjælp i Udenrigsministeriet eller på danske ambassader og konsulater i udlandet?

Som hovedregel kræver Udenrigsministeriet betaling for den service, som vi yder til danske og udenlandske borgere. Som udgangspunkt gælder dette alle anmodninger om bistand, uanset om henvendelsen sker til Udenrigsministeriet i København, en ambassade eller et konsulat i udlandet. Det gælder f.eks. bistand til danske borgere i nød i udlandet, ved udstedelse af pas og ved ekspedition af udenlandske statsborgeres ansøgninger om visum til Danmark.  

For nogle ydelser betales for timeforbruget, og for andre betales et fast gebyr. Reglerne for betaling er fastlagt i Udenrigsministeriets gebyrbekendtgørelse.

Bistanden afregnes på grundlag af det faktiske timeforbrug, med mindre andet udtrykkeligt fremgår af gebyrbekendtgørelsen. 

Betaling

En liste over gebyrer kan downloades her.

Gebyrbetalinger  skal foretages i EUR som overførsel til ambassadens konto (undtaget visum og opholdstilladelser) ved at angive oplysninger vedrørende ydelsen og ydelsens modtager. Kommissioner og omkostninger i forbindelse med eventuelle valutakonverteringer skal overholdes af betaleren. 

Royal Danish Embassy
Pils iela 11, Riga, LV 1863
Reg. No.: 90000481748
Citadele bank, SWIFT: PARXLV22
IBAN konto: LV98PARX0022615090001