Gå til indhold

Ambassadørens velkomst

Den 1. september 2023 tiltrådte jeg posten som Danmarks ambassadør i Letland. Jeg ser med stor spænding frem til de kommende år, hvor jeg får æren af at repræsentere Danmark her i Letland.

De historiske og nære bånd mellem Danmark og Letland strækker sig mange årtier tilbage. Danmark var blandt de første lande, der anerkendte Letland i 1921, og efter genetableringen af Letlands uafhængighed i 1991, var Danmark igen blandt de allerførste lande til at genoprette de diplomatiske forbindelser med Letland. Siden da er vores samarbejde vokset sig stærkere, og forholdet mellem vores to nationer har udviklet sig betydeligt, både på bilateralt plan, inden for det nordisk-baltiske samarbejde og i mange internationale organisationer, især EU og NATO.

På ambassaden arbejder vi hver dag dedikeret for at styrke og udbygge de gode relationer mellem Letland og Danmark. Dette omfatter både økonomiske, politiske og kulturelle aspekter samt varetagelsen af danske interesser her i Letland. Vores Handelsafdeling står til rådighed for danske virksomheder, der søger samarbejdspartnere i Letland eller ønsker at udvide deres tilstedeværelse på det lettiske marked. Desuden arbejder vi aktivt på at fremme kendskabet til Danmark, vores kultur og styrkepositioner her i Letland. Ambassaden udfører også konsulære opgaver for danske statsborgere i Letland. 

Ambassaden er beliggende i en historisk bygning i den gamle bykerne i Riga. Vi glæder os over besøgende her på ambassaden, så kontakt os gerne for at arrangere et besøg, eller for at få yderligere information om Letland og Danmark.

Vores aktiviteter kan følges her på hjemmesiden, på FacebookLinkedIn, Instagram og Twitter.

Med venlig hilsen,

Morten Jespersen 
Danmarks ambassadør i Letland 

Ambassadørens CV