Gå til indhold

Ambassadørens velkomst

 

Jeg tiltrådte posten som Danmarks ambassadør i Letland den 1. september 2019. Det er min første post som ambassadør, men jeg har igennem mange år interesseret mig for og samarbejdet med de baltiske lande. Som ung diplomat var min første udstationering på den danske ambassade i Estland (1998-2001). Det var en spændende tid, og jeg har siden da på tæt hold fulgt udviklingen i de baltiske lande.

De tætte bånd mellem Danmark og Letland går mange år tilbage. Danmark var blandt de første lande, der anerkendte Letland i 1921, og Danmark var igen blandt de allerførste lande til at genoprette de diplomatiske forbindelser til Letland efter genetableringen af Letlands uafhængighed i 1991. Siden da er samarbejdet vokset og forbindelserne mellem de to lande har udviklet sig betydeligt, både bilateralt, såvel som regionalt i det nordiske-baltiske samarbejde, samt i mange internationale organisationer, især EU og NATO.

På ambassaden arbejder vi dagligt for at fastholde og udbygge de gode forbindelser mellem Letland og Danmark, såvel økonomisk, politisk og kulturelt, og varetage danske interesser.

Handelsafdelingen rådgiver danske virksomheder, der har interesse i at finde en lettisk samarbejdspartner, eller øge deres tilstedeværelse på det lettiske marked. Vi hjælper danskere som har brug for konsulær bistand, og vi arbejder for at udbrede kendskabet til Danmark, dansk kultur og styrkepositioner i Letland.

Ambassaden har til huse i en historisk bygning i Rigas gamle bykerne. Vi er glade for at få besøgende, så kontakt os gerne for et besøg på ambassaden, eller for at få mere information om Letland og Danmark.

Vores aktiviteter kan følges her på hjemmesiden, på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.


Med venlig hilsen,
 
Flemming Stender
Danmarks ambassadør i Letland

Ambassadørens CV