Gå til indhold

Great Taste Zero Waste

I denne uge har den danske ambassade med stor fornøjelse været vært for arrangementet “Great Taste Zero Waste” for at sætte fokus på reduktion af madspild og bæredygtig madpraksis inden for fødevaresektoren og restaurantionbranchen.

Den danske sociale virksomhed Rub & Stub afholdt en masterclass workshop for lokale kokke og køkkenprofessionelle i Letland for at dele deres ekspertise, samt demonstrere en affaldsfri tilgang til madlavning og spisning. Den danske ambassadør i Letland, Flemming Stender, holdt en tale til arrangementet og understregede betydningen af reduktion af madspild både i blandt virksomheder og i husholdninger. Afslutningsvis blev der overrakt en præmier til vinderholdet af workshoppen.

Rub & Stub gennemførte også en gourmetmiddag for at illustrere, at der ikke behøver at være nogen uoverensstemmelse mellem fine dining, mad af høj kvalitet og nul madspild.

workshoppen blev efterfulgt af et seminar med eksperter og interessenter fra Østersøregionen, der arbejder inden for gastronomi, mad og affaldsreduktion.

Der var en stor interesse for hele begivenheden Great Taste Zero Waste fra restauranter, kokke samt eksperter, der arbejder inden for reduktion af madspild i de baltiske stater, Polen og nordiske stater.

Arrangementerne blev arrangeret af ambassaden i samarbejde med Dansk Kulturinstitut og Nordisk Ministerråds kontor i Letland.

På grund af undtagelsestilstanden i Letland, der trådte i kraft samme uge, måtte arrangementet udføres i overensstemmelse med nye strengere covid19-restriktioner.

Begivenhederne blev finansieret af Culinary Diplomacy -fonden.