Spring til indhold

Kronprinsparret besøger Letland

Kronprinsparret besøger Letland i anledning af Letlands 100 års selvstændighed.

Udenrigsministeriet har i dag udsendt følgende pressemeddelelse:


”Danmark er med til at fejre, at Letland erklærede sig som en selvstændig stat for 100 år siden, og som en del af denne fejring besøger D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen Letland efter invitation fra Letlands præsident, H.E. Raimonds Vējonis. Den kongelige deltagelse i Letlands 100-års fejring understreger de stærke bilaterale bånd mellem Danmark og Letland.

Besøget vil finde sted den 6. til den 7. december, og i løbet af disse dage vil Kronprinsen og Kronprinsessen deltage i en lang række af begivenheder, der alle er del af 100-års fejringen.

Kronprinsparret modtages af præsident Raimonds Vējonis og fru Iveta Vējone på Riga Slotsplads, hvorefter Kronprinsparret deltager i en ceremoni ved Letlands frihedsmonument.

Senere i programmet overværer Kronprinsparret det verdensberømte ensemble Concerto Copenhagen spille koncert i Great Guild koncertsal, der er arrangeret på dansk initiativ.

På besøgets anden dag vil fokus primært være på kunst, design og historie. Kronprinsparret vil i løbet af dagen blandt andet blive præsenteret for Danmarks særlige bidrag til 100-års markeringen, som omfatter en arkitektkonkurrence. Vindertegningerne kommer til at danne grundlag for, hvordan den tidligere skandinavisk tobaksfabrik i Riga skal ombygges til et nyt kulturhus og inkubator for den kreative industri.

Som afslutning på besøget får Kronprinsparret en rundvisning på Letlands Nationalhistoriske museum.”

Kulturminister, Mette Bock, ledsager Kronprinsparret under besøget.

Et fuldt program og presseprogram for besøget følger senere.

For yderligere oplysninger og information om pressens muligheder og akkreditering:

Den danske ambassade i Riga
Julie Lykke-Nedergaard, Intern, Political Department                                                                                                                                                                E-mail: jyllyk@um.dk, tlf. 00 371 61226210 ext. 16