Spring til indhold

Bil i Letland

Det er muligt at medbringe sin bil til Letland. Du skal ved indrejse forevise den originale registreringsattest samt dokumentation for gyldig ansvarsforsikring (helst original).

Det er lovpligtigt at have en ”civilretlig” forsikring i Letland (svarende til den danske ansvarsforsikring). Forsikringen kan tegnes/købes på tankstationer og på motorkontoret (Generel information om love og regler, adresser m.v. kan fås på telefon nr.: 67025777), og du kan som minimum tegne forsikringen for en periode på tre måneder. Såfremt du ikke har indregistreret dit danske køretøj i Letland, er forsikringen dyrere.

Kaskoforsikring er valgfri og kan tegnes hos private forsikringselskaber.

Såfremt du ønsker at indregistrere din bil, skal du henvende sig til Motorkontoret for indregistrering, som er beliggende på
Bauskas 86,
LV –1004 Riga
e-mail: riga@csdd.gov.lv 

For at køre bil i Letland skal du være i besiddelse af dit normale danske kørekort. Det er ikke nødvendigt at have et internationalt kørekort.

Det lettiske statspoliti anbefaler, at man iagttager følgende sikkerhedsmæssige forholdsregler:

  • At huske at låse sin bil og slå alarmsystemet til, når man forlader bilen.
  • Såfremt bilen ikke er udstyret med et alarmsystem kun at benytte overvågede parkeringspladser (der findes adskillige i Riga).
  • At man er særlig forsigtig, når man krydser gader (Letland er et af de lande i Europa, hvor der sker flest dødsfald i trafikken).

Ambassaden anbefaler, at man under alle omstændigheder (også selv om bilen er udstyret med alarm) kun benytter overvågede parkeringspladser om natten.

Yderligere informationer kan findes på det lettiske statspolitis hjemmeside: www.rs.gov.lv  

Såfremt du får brug for assistance til evakuering af din bil i tilfælde af ulykke eller sammenbrud, kan du ringe til følgende evakueringsselskaber: Lamb 67 56 62 22, Realats 66 00 60 06 eller SOS 67 33 33 33.