Spring til indhold

Danske Division leder del af amerikansk militærøvelse i Polen og Baltikum

01.06.2015  14:02
Den 1.-19. juni 2015 afholder de amerikanske hærstyrker i Europa, USAREUR, den årlige Saber Strike øvelse for femte gang siden 2010. Danske Division står i den forbindelse i spidsen for stabsøvelsesdelen Saber Knight, hvor tre brigader fra Baltikum også deltager.

USAREUR afvikler i perioden 1.-19. juni 2015 øvelsen ’Saber Strike 2015’ i Estland, Letland, Litauen og Polen, med deltagelse af ca. 6000 soldater fra 13 forskellige lande. Det er femte gang de amerikanske styrker afholder øvelsen som en del af USA's træningsprogram med en række central- og østeuropæiske lande. Danske Division har for første gang ansvaret for at planlægge og gennemføre den integrerede stabsøvelse ’Saber Knight 2015’, der finder sted i Nemencine i Litauen fra 1.-12. juni. Øvelsesdeltagerne vil bestå af 1. og 2. Danske Brigade, den litauiske Iron Wolf Brigade, den lettiske 1. Latvian Landforces Brigade og den estiske 1. Infantry Brigade.

Saber Knight 2015 har til formål at træne de 6 brigadechefer og deres underlagte stabe i at træffe operative beslutninger, føre underlagte enheder samt koordinere disses indsættelse med naboenhederne. Øvelsen er opbygget som et fiktivt scenarie, hvor Letland efter en længere periode med politisk pres frygter for et militært angreb fra et naboland. NATO indsætter derfor en styrke med det formål at afskrække et angreb, men upåagtet invaderer det aggressive naboland Estland. Øvelsen er dernæst opbygget som en fælles indsættelse af divisionen og en amerikansk brigade, der sammen skal indgå i en forsvarskamp og et senere modangreb for befrielse af Estland.

Øvelsen er udelukkende opbygget som en stabs- og signal øvelse, hvorfor ingen deciderede kampenheder deltager. Danmark deltager i stedet med ca. 260 soldater tilknyttet de centrale føringselementer og stabsofficerer.

Flere oplysninger om den danske deltagelse i Saber Strike 2015 kan findes på forsvarets hjemme side her.Seneste nyt

    Se alle