Spring til indhold

Sikkerhedspolitisk besøg - Dansk Folketingsdelegation besøger Letland

23.02.2015  14:35
Medlemmer af Folketingets Forsvarsudvalg og NATOs Parlamentariske Forsamling besøger Letland den 3. – 4. marts 2015.

Folketingets Forsvarsudvalg og de danske medlemmer af NATOs Parlamentariske Forsamling besøger den 3. – 4. marts Letland i forbindelse med en rundrejse i alle baltiske lande.
Baggrunden for besøget et dansk ønske om at mødes med repræsentanter for den lettiske stat og væbnede styrker, for blandt andet at diskutere den forandrede sikkerhedssituation i Baltikum.

Programmet er som følger:
Tirsdag den 3. marts byder den danske ambassadør i Letland, Per Carlsen, delegationen velkommen. Onsdag den 4. marts starter med et besøg hos Forsvarsudvalget fra det lettiske parlament, såvel som de lettiske medlemmer af NATOs Parlamentariske Forsamling. Herefter skal delegationen mødes med den lettiske Forsvarsminister, Raimonds Vejonis, og i den forbindelse modtage en briefing fra repræsentanter fra det lettiske Forsvarsministerium. Dagen afsluttes med et besøg på militærbasen i Adazi, som benyttes af den lettiske hær, hvor politikerne får mulighed for at møde chefen for den lettiske hær samt prøve en soldats frokost.

Herefter forsætter delegationen til Estland, hvor bl.a. et møde i Forsvarsministeriet samt besøg på militære anlæg afholdes.Seneste nyt

    Se alle