Spring til indhold

PLH Arkitekter og COWI vinder arkitektprojektet for Riga Central Station

22.03.2017  15:22

I dag blev de danske PLH Arkitekter og COWI annonceret som vinder af den internationale Rail Baltica konkurrence i Riga ved den officielle ”Award Presentation Ceremony”. De danske PLH Arkitekter og COWI skal designe den nye stationsbygning i Riga og arbejde videre på den designmæssige del af Rail Baltica projektet. Ambassadøren var til stede for at ønske den danske designer og arkitektfirma tillykke med opgaven.

 

Projektet var i konkurrenceudbud til 186 millioner euro, og er en del af det største infrastrukturprojekt i det seneste århundrede i Baltikum, nemlig Rail Baltica, som forbinder de tre baltiske lande med det øvrige Europa via en 729 km lang jernbane, og de første toge skal efter planen begynde at køre i 2025. Turen for passagertoge til Tallinn og Vilnius kommer til at tage hhv. 120 min. og 110 min., hvilket er markant hurtigere end de nuværende busser.

 

Opgaven for PLH Arkitekter og COWI er at udvikle det centrale trafikknudepunkt omkring hovedbanegården i den lettiske hovedstad Riga og samtidig designe den nye Rail Baltica jernbanebro over Daugava floden. Steen Enrico Andersen, der er partner hos PLH og ledende arkitekt på opgaven siger: ”Vores forslag leverer et sammenhængende og levende trafikknudepunkt, som forbinder byen og styrker Rigas identitet”. Omdrejningspunktet for planen er den ikoniske stationsbygning, hvis vartegn bliver et iøjnefaldende buet tag, der netop styrker Rigas identitet ved at trække tråde til Art Nouveau-perioden, der kendetegner arkitekturen i den lettiske hovedstad. En elevator på den nordlige side skal desuden give en helt unik og uforstyrret udsigt over den historiske bydel. Et mål med designet er ligeledes at styrke følelsen og opfattelsen af Riga som en storby.

 

Læs nærmere her

 Seneste nyt

    Se alle