Spring til indhold

Det lettiske forsvar køber Stinger-missiler af Danmark

23.08.2017  10:57
Det tætte dansk-lettiske forsvarspolitiske samarbejde åbnede fredag den 18. august 2017 et nyt kapitel, da repræsentanter fra Letland og Danmark underskrev en aftale om et lettisk køb af danske Stinger-missiler. Stinger-missiler er et ’ground-to-air’ forsvarssystem, som Danmark første gang erhvervede sig fra USA i 1996. Senere i år eller I begyndelsen af år 2018 vil det aftalte antal missiler blive leveret til Letland.

Aftalen, som fra dansk side blev underskrevet af Forsvarets salgsdirektør, Bjarke Heiberg-Jürgensen, og den danske forsvarsattaché i Baltikum, oberst Søren Frausig, samt fra lettisk hold af Aivars Puriņš, departmentsråd for logistik i forsvarsministeriet, er et
tydeligt tegn på det tætte og veludviklede forhold, Danmark og Letland har på det militære og sikkerhedspolitiske område. Forud for underskrivelsesceremonien blev der desuden holdt et bilateralt møde mellem repræsentanter fra det lettiske og danske forsvar, hvor det blev drøftet, hvordan Danmark og Letland kan knytte endnu tættere bånd i fremtiden.

Begge parter er meget tilfredse med aftalen. Den lettiske forsvarsminister, Raimonds Bergmanis, udtalte i forbindelse med offentliggørelsen af handlen: "I am sincerely proud and pleased that our armed forces will significantly strengthen their capacity with the purchase of Singer air-defense systems, especially as air defense is one of our current priorities."

Seneste nyt

    Se alle