Spring til indhold

Letlands præsident på officielt besøg i Danmark

22.05.2017  13:26

Fra den 22.-23. maj 2017 er Letlands præsident, Raimonds Vējonis, på officielt besøg i Danmark.

Mandag den 22. maj besøger præsidenten Antvorskov Kaserne, hvor han besøger de lettiske soldater, som træner sammen med danske soldater forud for deres udsendelse til Irak.

''

Tirsdag den 23. maj skal Vējonis i audiens hos Dronning Magrethe II, hvor forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen også deltager. Præsidenten mødes herefter med den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen. Det fremgår af Statsministeriets pressemeddelelse nedenfor, at et af omdrejningspunkterne for dette møde vil være fælles sikkerhedspolitik og det tætte forsvarssamarbejde mellem Letland og Danmark. Statsministeriets pressemeddelelse forud for mødet kan læses nedenfor.

''  

 

Statsministeren mødes med Letlands præsident

Statsministeren mødes tirsdag den 23. maj med Letlands præsident Raimonds Véjonis, som er på officielt besøg i Danmark. Mødet finder sted i Statsministeriet.

På mødet skal statsministeren og præsidenten blandt andet drøfte Rusland og det tætte forsvarssamarbejde mellem Danmark og Letland – både bilateralt og i NATO samt aktuelle europapolitiske emner.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for mødet:

”Letland er en tæt samarbejdspartner for Danmark. Som to naboer i Østersøregionen og medlemmer af EU og NATO deler vi mange interesser. Det gælder ikke mindst arbejdet for at øge vækst og beskæftigelse i Europa.

Vi står over for en kompliceret sikkerhedspolitisk situation, hvor Rusland fortsat agerer utilregneligt. Derfor er vores fælles sikkerhed højt på dagsordenen. Vi må stå tæt sammen i forsvaret af vores frie og trygge samfund. Derfor bidrager Danmark markant med kampfly til Baltic Air Policing i 2018, og vi planlægger at stille med 200 soldater til NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Baltikum.”

''Seneste nyt

    Se alle