Spring til indhold

Udenrigsminister Kristian Jensen besøger Letland

29.08.2016  13:25

Udenrigsminister Kristian Jensen besøgte Letland den 25.-26. august, hvor de nordisk-baltiske (NB8) udenrigsministre mødtes i forbindelse med 25-års jubilæet for de baltiske landes genvundne selvstændighed. Udover det formelle ministermøde deltog ministeren også i et vandseminar i Riga og mødtes med danske virksomheder i Jelgava, Letland, som en del af handelsfremmearbejdet. Ministerens besøg var afslutningen på en hektisk uge, hvor 25-året for de baltiske landes selvstændighed blev markeret.

''

Tidligere på ugen besøgte formanden for Folketinget, Pia Kjærsgaard, først Tallinn og siden Riga i forbindelse med det lettiske parlaments, Saeima, vedtagelse af forfatningsloven, der genetablerede landets selvstændighed. De nordiske og baltiske formænd for landenes parlamenter deltog.

''

I forbindelse med jubilæet besøgte også Uffe Ellemann-Jensen Letland sammen med den første residerende danske ambassadør i Letland, og nuværende ambassadør i Paris Kirsten Biering. Uffe Ellemann-Jensen deltog i en rundbordssamtale organiseret af Nordic Council of Ministers’ Information Office og det lettiske udenrigsministerium.

''

Danmarks rolle i de begivenhedsrige dage for 25 år siden er blevet beskrevet af den lettiske politolog Didzis Klavins’ artikel, som ambassaden har publiceret.

Klik her for at læse mere

 

 Seneste nyt

    Se alle